Cursus beschrijving

lezing Beleggen met deelnemingsvrijstelling

Inschrijving is niet meer mogelijk
Datum/Data 14-02-2018: 15.30 – 17.30 uur met aansluitend borrel
Locatie(s) Kempen & Co., Amsterdam
Aantal dagen 1
Overnachting Nee
Prijs Normaal € 0,00 excl. BTW
Gebruikers MFAS € 0,00 excl. BTW
Docent(en) Joop Witteveen, beheerder Kempen Oranje Participaties
Max. aantal 50 deelnemers
Inschrijving Inschrijving is niet meer mogelijk

Permanente educatie

NBA Vakgebied Permanente educatie
NBA 0
NOB Vakgebied Permanente educatie
NOB 0
RB code Vakgebied Permanente educatie
Fiscaal 0
  Algemeen 0
  Fiscaal algemeen 0

Cursusbeschrijving

De dga met overtollige liquiditeiten in zijn bv zou kunnen kiezen voor het beleggen in aandelen. De vraag rijst dan of hij dit het beste in privé kan doen of in de bv. Bij het beleggen in privé zijn de te ontvangen dividenden en de te behalen koerswinsten feitelijk fiscaal vrij. Bij het beleggen in de bv is het beleggingsresultaat belast met 20% of 25% VPB. Of men zou moeten kiezen voor een beleggingsvorm waarbij de deelnemingsvrijstelling van toepassing is. Joop Witteveen, beheerder van het beleggingsfonds Kempen Oranje Participaties, brengt u op de hoogte. Dit fonds behaalde in 2017 een rendement van 42%. Het fonds belegt in pakketten van minimaal 5%, zodat de deelnemingsvrijstelling van toepassing is.

Door een zogenoemde stapelconstructie stelt Van Lanschot-Kempen dga’s in staat om via hun bv met toepassing van de deelnemingsvrijstelling te beleggen in een gespreide aandelenportefeuille. Over dividend en koerswinst is hierbij geen VPB verschuldigd. Het kan interessant zijn om uw cliënten op deze mogelijkheid te wijzen. Uiteraard moet u als accountant of fiscalist geen beleggingsadvies geven. Wij zien dit meer als structuuradvies. De structuur is vergelijkbaar met de VBI, maar dan zonder de daarvoor geldende beperkingen (o.m. geen afrekenplicht en geen fictief rendement). MFAS promoot sinds en jaar en dag het via een stapelconstructie beleggen met deelnemingsvrijstelling.

Voor deze bijeenkomst zijn geen pe-punten aangevraagd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Deelname staat open voor relaties van MFAS.
U kunt zich aanmelden tot en met 8 februari 2018.


ROUTEBESCHRIJVING

PER AUTO

Komend vanuit de richting Utrecht

Op de ring A10 (zuid) neemt u de afslag s109 - RAI. Aan het einde van de afrit gaat u linksaf onder de snelweg door. Vervolgens gaat u bij de eerste stoplichten rechtsaf. U rijdt rechtdoor en gaat bij de eerste stoplichten rechtsaf. Na ca. 200 m rijdt u onder het viaduct door. Dit is de (verlengde) Beethovenstraat; Kempen bevindt zich direct aan uw linkerzijde.

Komend vanuit de richting Den Haag

Op de ring A10 (zuid) neemt u de afslag s108 - VU. Aan het einde van de afrit volgt u de borden WTC (World Trade Centre). U gaat links de Amstelveenseweg op, dan gelijk weer links, de De Boelelaan in. Bij de tweede kruising gaat u links de Buitenveldertselaan op en vervolgens onder het viaduct door. Daarna neemt u de eerste straat rechts, de Strawinskylaan.

parkeergarage

De parkeergarage bevindt zich op de Strawinskylaan 1. Als u wilt parkeren in de parkeergarage, voert u op uw navigatiesysteem dit adres in.


PER OPENBAAR VERVOER

Kempen is per trein, tram, metro en bus bereikbaar. Bij Station Amsterdam Zuid stoppen diverse treinen, (snel)tram 5, metro 50 en 51 en diverse buslijnen. Voor meer informatie, zie: www.9292ov.nl.

looproute (buitenom)

Wanneer u Station Amsterdam-Zuid verlaat via de uitgang Zuidplein richting het WTC, slaat u rechts het Mathijs Vermeulenpad in. U loopt parallel langs het spoor met aan uw linkerzijde de gebouwen. Aan het einde van de weg ziet u het Kempen-gebouw aan uw linkerzijde.

looproute (binnenom)

Op het Zuidplein treft u halverwege het plein rechts de hoofdingang van het WTC aan. In de centrale hal neemt u de roltrap naar boven. Aangekomen in deze hal loopt u alsmaar rechtdoor. Volg de borden D. Aan het einde van de hal verlaat u deze via twee glazen deuren en gaat u naar buiten. U neemt vervolgens de trap naar beneden. Aan uw rechterzijde ziet u de hoofdingang van Kempen
Complementary Content
${loading}