Forum

btw toestel/abonnement T-mobile

Er wordt bij T-mobile een telefoontoestel gekocht bij een abonnement. De consumentenwaarde bedraagt € 977. Van dit bedrag moet vooraf € 161 worden betaald. Voor dit bedrag is een factuur uitgereikt waarop btw €27,94 vermeld staat. Deze btw is teruggevorderd.
Resteert: € 816, welk bedrag in 24 maanden wordt afgelost. Op de maandelijkse factuur van de telefoonprovider wordt €34 in rekening gebracht. Over dit bedrag wordt geen btw berekend.

Ik verkeer in de veronderstelling dat bij koop op afbetaling de btw direct over de contante waarde van de betalingen moet worden berekend. Dat is hier niet gebeurd. Er lijkt hier een groot deel van de btw-aftrek de mist in te gaan.

 • andere factuur

  Kan het zijn dat de provider niet weet dat het om een zakelijke telefoon gaat? Bij particulieren wordt de btw vaak niet laten zien op de factuur, maar deze wordt wel geheven. Ook op de maandelijkse abonnementskosten zit namelijk btw. Je kunt daarnaar vragen bij T-mobile.
  Voor de aankoop van de telefoon kun je in het contract kijken of daar een btw bedrag genoemd staat, en anders kun je de factuur opvragen.
  • Gaat vaak fout

   Dit gaat in de praktijk vaak fout. Dit heb ik al een aantal keren bij klanten meegemaakt.
   Je moet bij de de provider een BTW factuur opvragen voor het toestel.
   Maar bijvoorbeeld Vodafone geeft helemaal geen BTW facturen als het om een particulier abo gaat bij een zakelijke klant. Dan moet je eerst je contract omzetten naar zakelijke algemene voorwaarden.Complementary Content
${loading}