Forum

4 maand uistel na regeling

Cliënt heeft verzocht om de aanslag inkomstenbelasting te betalen in 12 termijnen; op de datum waarop de aanslag moest worden betaald is nog geen reactie van de belastingdienst ontvangen. Is het wel mogelijk om alsnog kort telefonisch uitstel te vragen indien de belastingdienst na die datum negatief beslist op de verzochte betalingsregeling?

Indien kort telefonisch uitstel is verleend kan na die 4 maanden niet opnieuw uitstel worden verleend; kan dan nog wel om een betaling in termijnen worden verzocht (andere cliënt); m.i. zou dat moeten kunnen. Een betalingsregeling is wat anders dan uitstel; of zie ik dat verkeerd?
 • Kan

  Zolang het verzoek inzake de betalingsregeling loopt zou je automatisch voor de duur van het verzoek uitstel moeten hebben. Tenminste als je daar in je verzoek om hebt gevraagd.

  Je kan. nu natuurlijk ook kortlopend 4 maanden telefonisch uitstel aanvrage. Dat gaat sowieso goed.

  Als de 4 maanden is afgelopen kun je niet opnieuw 4 maanden telefonisch uitstel krijgen.
  Maar wel regulier uitstel.
  • Klopt niet

   Sorry Klaas, maar een cliënt van mij heeft vorig jaar schriftelijk bij zijn belastingkantoor gevraagd om betaling in termijnen nadat het telefonisch uitstel van 4 maanden was verlopen. Deze betalingsregeling werd geweigerd door het centrale kantoor in Heerlen met het argument dat er geen uitstel meer werd verleend na het verstrijken van het telefonisch uitstel van 4 maanden
   • Wat is nu waar?

    Wat is nu het juiste antwoord. Heeft iemand anders ervaring hiermee?
    • Wat is nu juist

     Welk antwoord is correct?
Complementary Content
${loading}