Viewer voor webcontent

Inloggen
Account activeren
Wachtwoord vergeten
Activatiecode kwijt of onjuist

Inhoudsopgave
Zoekopdrachten

 

Inloggen

Om in te kunnen loggen op MFAS dient u een account op het programma te hebben. Elke account op MFAS is persoonlijk. Zie ook gebruiksvoorwaarden. Klik rechtsboven in uw scherm op "Inloggen", waardoor het volgende scherm getoond wordt:

Vul uw e-mailadres en wachtwoord in, klik op Onthoud me op deze computer en vervolgens op Inloggen.

Account activeren

Klik rechtsboven in uw scherm op Activeren, waardoor het volgende scherm getoond wordt en vul uw gegevens in. Uw wachtwoord dient uit tenminste 8 karaktertekens te bestaan. De volgende leestekens en symbolen kunt u in uw wachtwoord verwerken: a-z, A-Z, 0-9, ! ( ) - . ? [ ] _ ` ~ # @

Wachtwoord vergeten

Klik op Reset wachtwoord en vul uw e-mailadres in:

U ontvangt een bericht met een nieuwe activatiecode waarmee u een nieuw wachtwoord kunt kiezen (minimaal 8 karaktertekens). Als u uw scherm nog open heeft staan kunt u uw nieuwe gegevens direct invoeren, klik op Activeren om uw account te activeren.

Als u uw scherm al had gesloten en MFAS opnieuw opstart, ziet u bij inloggen op Mijn MFAS onderstaand scherm. Klik hier op Account activeren:

Activatiecode kwijt of onjuist

Klik op Activatiecode opnieuw versturen en vul uw e-mailadres in:

U ontvangt een bericht met een nieuwe activatiecode waarmee u een nieuw wachtwoord kunt kiezen (minimaal 8 karaktertekens).

Als u uw scherm nog open heeft staan en het bericht heeft ontvangen, kunt u de gevraagde gegevens direct invullen. Klik op Activeren om uw account te activeren:

Anders ziet u bij inloggen op Mijn MFAS onderstaand scherm en klikt u hier op Account activeren:

 

Inhoudsopgave

U kunt met behulp van de inhoudsopgave door de informatie bladeren. In de teksten treft u verwijzingen naar andere documenten binnen het programma aan, naar arresten, uitspraken en Besluiten van het Ministerie van Financiën. Zo kunt u snel de achterliggende brondocumenten nakijken.

Verwijzingen naar andere documenten worden voorafgegaan door een symbool of zijn te herkennen aan de onderstreepte tekst.

  • klik op de onderstreepte tekst om het document waarnaar verwezen wordt te openen;
  • klik op de button Terug boven in uw scherm of gebruik uw rechtermuisknop om terug te springen naar een eerder geopende document.

Zoekopdrachten

Zoekopdrachten kunnen variëren van eenvoudig tot zeer complex. In de regel is het intypen van een gedeelte van een zoekterm voldoende. In veel gevallen is het handig meerdere zoektermen (of gedeeltes daarvan) te gebruiken.
 
Om gericht(er) naar de door u gewenste informatie te zoeken zijn significantieniveaus, cliëntkenmerken en overige codes aan de adviespunten toegekend. Deze codes kunt u desgewenst verwerken in een zoekopdracht.

Significantieniveaus

SCORE: een besparingsmogelijkheid
PAS OP: een fiscaal risico: het over het hoofd zien hiervan zou aanleiding kunnen geven tot een beroepsfout
INFO: adviespunt dat uit een oogpunt van fiscale planning en tax management van belang is, maar niet per se aanleiding geeft tot handelend optreden.
IMMSCO: staat voor “immediate score”: een besparingsmogelijkheid waarvoor geen bijzondere omstandigheden zijn vereist. Bijvoorbeeld bedrijfsopvolging en overlijden.

Cliëntkenmerken

c1: de (middel)grote onderneming
c2: de (middel)grote internationaal opererende onderneming  
c3: de directeur-grootaandeelhouder (dga)  
c4: de IB-ondernemer  
c5: de particulier met een vermogen van meer dan EUR 1.000.000

BANKP: geeft aan dat het adviespunt op de een of andere manier gerelateerd is aan bankprodukten en of -diensten.

AIB: afkorting voor “aangifte IB” en kan worden gebruikt bij de selectie van aandachtspunten bij en naar aanleiding van het doen van een aangifte inkomstenbelasting voor een particulier.

AIBO: afkorting voor “aangifte IB ondernemers”.

EMPB: toegekend aan adviespunten van belang voor het hele traject van secundaire arbeidsvoorwaarden. De terugtredende overheid is een belangrijke factor in de opkomst van dit vakgebied. Denk aan de beperking van de WAO, de afschaffing van de AWW, de beperking van de ZW en de invoering van de Algemene Nabestaandenwet. Adviesbureaus en verzekeraars hebben speciale afdelingen opgezet om hierop in te spelen.

Complementary Content
${loading}