Z7_99H0H382L8MN60A57M8PA400Q4
Viewer voor webcontent

 

Inhoudsopgave
U kunt met behulp van de inhoudsopgave door de informatie bladeren. In de teksten treft u verwijzingen naar andere documenten binnen het programma aan, naar arresten, uitspraken en Besluiten van het Ministerie van Financiën. Zo kunt u snel de achterliggende brondocumenten nakijken.

Verwijzingen naar andere documenten worden voorafgegaan door een symbool of zijn te herkennen aan de onderstreepte tekst.

 • klik op de onderstreepte tekst om het document waarnaar verwezen wordt te openen;
 • klik op de button Terug boven in uw scherm of gebruik uw rechtermuisknop om terug te springen naar een eerder geopende document.

 

Zoekopdrachten
Zoekopdrachten kunnen variëren van eenvoudig tot zeer complex. In de regel is het intypen van een gedeelte van een zoekterm voldoende. In veel gevallen is het handig meerdere zoektermen (of gedeeltes daarvan) te gebruiken.Om gericht(er) naar de door u gewenste informatie te zoeken zijn significantieniveaus, cliëntkenmerken en overige codes aan de adviespunten toegekend. Deze codes kunt u desgewenst verwerken in een zoekopdracht.

 • significantieniveaus
  SCORE: een besparingsmogelijkheid
  PAS OP: een fiscaal risico: het over het hoofd zien hiervan zou aanleiding kunnen geven tot een beroepsfout
  INFO: adviespunt dat uit een oogpunt van fiscale planning en tax management van belang is, maar niet per se aanleiding geeft tot handelend optreden.
  IMMSCO: staat voor “immediate score”: een besparingsmogelijkheid waarvoor geen bijzondere omstandigheden zijn vereist. Bijvoorbeeld bedrijfsopvolging en overlijden.

 • cliëntkenmerken
  c1: de (middel)grote onderneming
  c2: de (middel)grote internationaal opererende onderneming 
  c3: de directeur-grootaandeelhouder (dga) 
  c4: de IB-ondernemer c5: de particulier met een vermogen van meer dan EUR 1.000.000

 

 • overige codes
  BANKP: geeft aan dat het adviespunt op de een of andere manier gerelateerd is aan bankprodukten en of -diensten.
  AIB: afkorting voor “aangifte IB” en kan worden gebruikt bij de selectie van aandachtspunten bij en naar aanleiding van het doen van een aangifte inkomstenbelasting voor een particulier.
  AIBO: afkorting voor “aangifte IB ondernemers”.
  EMPB: toegekend aan adviespunten van belang voor het hele traject van secundaire arbeidsvoorwaarden. De terugtredende overheid is een belangrijke factor in de opkomst van dit vakgebied. Denk aan de beperking van de WAO, de afschaffing van de AWW, de beperking van de ZW en de invoering van de Algemene Nabestaandenwet. Adviesbureaus en verzekeraars hebben speciale afdelingen opgezet om hierop in te spelen.
Complementary Content
${loading}