Viewer voor webcontent

MFAS/Meijer Fiscale Adviessystemen bv is per 1 november 2023 onderdeel van Wolters Kluwer Benelux

De basis voor MFAS/Meijer Fiscale Adviessystemen bv is gelegd in 1985. Henry Meijer kreeg bij het toenmalige De Boer en Van Keulen Groningen, thans PWC, de opdracht een checklist op te stellen voor het genereren van werk uit accountantsdossiers. In 1988 introduceerde hij dit instrument bij Moret Gudde Brinkman, thans EY. In 1994 werd MFAS/Meijer Fiscale Adviessystemen opgericht.

Tot op de dag van vandaag ontdekken gebruikers nog steeds dat het programma niet alleen geschikt is om razendsnel informatie op te zoeken, maar ook voor het doorlichten van cliënten op adviesmogelijkheden. Met de circa 100 rekenmodellen kunnen zij hun adviezen cijfermatig onderbouwen. Advisering vergt natuurlijk wel het juiste juridische jasje. Daarvoor zijn er de modelovereenkomsten.

Werk aan tevreden cliënten

Uw cliënten willen aandacht. Zij verlangen een actieve adviseur die regelmatig met tips en richtinggevende adviezen komt; hen proactief adviseert. MFAS is hiervoor hèt hulpmiddel. De achterliggende idee is dat u uw cliënten regelmatig doorlicht op besparingsmogelijkheden. U wacht niet tot uw cliënt bij u aanklopt voor advies, maar probeert hem èn de belastingdienst voor te blijven. Eén van onze gebruikers noemde MFAS een fantastische schatkamer voor de adviseur. MFAS heeft de ambitie een volledige database aan te bieden van tips en trucs op een zeer breed terrein. U doet uzelf en uw cliënten ècht tekort als u het niet gebruikt.

MFAS levert adviesinformatie en modellen, die gemakkelijk op maat kunnen worden gemaakt voor uw cliënten. Ons motto is 'rendement voor de belastingadviseur'. Daarvoor is het belangrijk over de juiste hulpmiddelen te beschikken. Rendabel werken is van groot belang. Zo heeft het geen zin om op wiel opnieuw uit te vinden.

MFAS biedt complete adviesproducten, attentiepunten, modelovereenkomsten, modelteksten, vragenlijsten, achtergrondinformatie, een groot aantal rekenmodellen, wetteksten en links naar arresten, uitspraken en Besluiten van het Ministerie van Financiën op het internet. Een breed scala aan oplossingen voor uw cliënten met input op vrijwel alle gebieden waar de belastingadviseur dagelijks mee in aanraking komt.

MFAS wordt dagelijks bijgewerkt met jurisprudentie, aanschrijvingen, praktijkervaringen, voortschrijdend inzicht enzovoort. Controle vindt plaats door een team van praktijkspecialisten. Dankzij de dagelijkse wisselwerking met gebruikers blijft de informatie up-to-date. Momenteel zijn er circa 900 organisaties met een abonnement, variërend van éénpitters tot kantoren met landelijke dekking. De meeste vindt u op de abonneelijst: accountants, belastingadviseurs en financieel planners.

Voor wie?

Accountants, belastingadviseurs en financieel planners. Iedere adviseur haalt er op basis van zijn ervaring voor hem bruikbare informatie en ideeën uit. Voor de één zal dat meer op het gebied van compliance liggen, terwijl de ander meer gericht is op adviesonderwerpen. De inhoud en diepgang varieert van BUA-correcties tot verlettering van aandelen in het kader van bedrijfsopvolging.

De mens achter de onderneming

Cliënten vragen steeds vaker om financiële planning en estate planning. Het speelt bij iedere dga, ondernemer en vermogende particulier. MFAS ondersteunt u met een financiële planningsmodule en nuttige tools.

 

Complementary Content
${loading}