Viewer voor webcontent

MFAS: rendement voor de belastingadviseur

De basis voor MFAS/Meijer Fiscale Adviessystemen bv is gelegd in 1985. Henry Meijer kreeg bij het toenmalige De Boer en Van Keulen Groningen, thans PWC, de opdracht een checklist op te stellen voor het genereren van werk uit accountantsdossiers. In 1988 introduceerde hij dit instrument bij Moret Gudde Brinkman, thans EY. In 1994 werd MFAS/Meijer Fiscale Adviessystemen opgericht.

Als producten voerden wij Het Belastingadviesprogramma (BAP) en F2Optimaal. Het Belastingadviesprogramma is een aantal jaren in samenwerking met Kluwer uitgegeven onder de titel handboek/CD-rom fiscale planning. In 1999 is besloten het programma volledig voor eigen risico en rekening te vermarkten. In 2003 is F2Optimaal geïntegreerd in Het Belastingadviesprogramma. Omdat de meeste gebruikers het programma toch al "MFAS" noemden, is de naam "Het Belastingadviesprogramma" in 2012 gewijzigd in "MFAS".

Het succes is niet uitgebleven. Kijk maar naar de testimonials op de homepage. Het aantal gebruikers is sterk stijgende. Steeds meer gebruikers ontdekken ook dat MFAS niet alleen geschikt is om razendsnel informatie op te zoeken, maar ook voor het doorlichten van cliënten op adviesmogelijkheden.

Onze abonnees voelen zich sterk betrokken bij MFAS. Zo doen zij regelmatig suggesties voor nieuwe onderwerpen en rekenmodellen. Ook leggen zij praktijkvragen aan ons voor. Een selectie van deze vragen met onze antwoorden verschijnt in onze wekelijkse nieuwsbrief voor de gebruikers.

Met onze cursussen proberen wij praktijkconcepten (verder) te ontwikkelen en ons programma te verrijken. U krijgt ideeën en handvatten voor uw cliënten aangereikt. Weinig theorie, veel praktijk!

 

Werk aan tevreden cliënten

Uw cliënten willen meer aandacht. Zij verlangen een actieve adviseur die regelmatig met tips en richtinggevende adviezen komt; hen proactief adviseert. Zo willen zij van u regelmatig tips horen èn dat u met hen meedenkt. MFAS is hiervoor hèt hulpmiddel. De achterliggende idee is dat u uw cliënten regelmatig doorlicht op besparingsmogelijkheden en knelpunten. U wacht niet tot uw cliënt bij u aanklopt voor advies, maar probeert hem èn de belastingdienst voor te blijven. Eén van onze abonnees noemde MFAS een fantastische schatkamer voor de adviseur. U doet uzelf en uw cliënten ècht tekort als u het niet gebruikt.

MFAS biedt complete adviesproducten, attentiepunten, modelovereenkomsten, modelteksten, vragenlijsten, achtergrondinformatie, een groot aantal rekenmodellen, wetteksten en links naar arresten, uitspraken en Besluiten van het Ministerie van Financiën op het internet. Een breed scala aan oplossingen voor uw cliënten met input op vrijwel alle gebieden waar de belastingadviseur dagelijks mee in aanraking komt.

Wat moet u zich erbij voorstellen? Stel u gaat een jaarrekening bespreken met een dga. Zijn bedrijf is aktief als groothandel in verpakkingsmaterialen. U logt in op MFAS en haalt de volgende vier praktische tips uit de checklists:

  • het onderbouwen van de vaste kostenvergoeding van de dga;
  • een hypotheek van de bv;
  • de bancaire lijfrente als alternatief voor pensioen in eigen beheer;
  • het financieren van de werkmaatschappij in anticipatie op bedrijfsopvolging.

U print ze uit en stopt ze in uw tas. De cliënt vaart er wel bij en beveelt u van harte aan bij zijn relaties. Dat is nou de kern van MFAS!

MFAS wordt dagelijks bijgewerkt met jurisprudentie, aanschrijvingen, praktijkervaringen, voortschrijdend inzicht enzovoort. Controle vindt plaats door een team van praktijkspecialisten. Dankzij de dagelijkse wisselwerking met gebruikers blijft de informatie up-to-date. Momenteel zijn er circa 800 organisaties met een abonnement, variërend van éénpitters tot kantoren met landelijke dekking. U vindt ze op de abonneelijst: accountants, belastingadviseurs en financieel planners.

Voor welke cliënten?

Kleine en grote cliënten, IB-ondernemers en bv's, nationaal en internationaal opererende cliënten en vermogende particulieren.

Voor welke adviseurs?

Accountants, belastingadviseurs en financieel planners. Iedere adviseur haalt er op  basis van zijn ervaring voor hem bruikbare informatie en ideeën uit. Voor de één zal dat meer op het gebied van compliance liggen, terwijl de ander meer gericht is op adviesonderwerpen. De inhoud en diepgang  varieert van BUA-correcties tot verlettering van aandelen in het kader van bedrijfsopvolging.

De mens achter de onderneming

Cliënten vragen steeds vaker om financiële planning en estate planning. Het speelt bij iedere dga, ondernemer en vermogende  particulier. MFAS bevat een financiële planningsmodule en nuttige tools voor estate planning.

 

Complementary Content
${loading}